arven

Om Cykelpassion

 

 

Mit navn er Jesper Viktor Larsen. Det er mig, der ejer og driver dette site, som jeg har valgt at kalde Cykelpassion.

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks medie- og journalisthøjskole og har en bachelorgrad i pædagogisk sociologi fra Århus Universitet. Derudover er jeg uddannet idrætspædagog, idrætsmassør og sportsekspedient.

I 1980 fik jeg Nykøbing Falsters første børneracercykel med udvendige gear – en rød Motobecane. I 1982 så jeg Giuseppe Saronni stikke fra alle de andre på sin røde Colnago og vinde VM’s linjeløb i Goodwood. I 1983 brugte jeg alle mine konfirmationspenge på en blå Ritter racercykel med skjulte bremsekabler.

Interessen for cykling slumrede imidlertid hen i barndommens og ungdommens mange andre muligheder, der bød sig til. Men cykling var gået i blodet på mig, og nu her midt i livet mærker jeg, at det igen ruller i mine årer.

Jeg cykler i ind- og udland. Jeg cykler op og ned, på grus og på brosten. Jeg ruller med lav puls, og jeg suser af sted med hjertet bankende og synlige blodårer, jeg punkterer og jeg lapper, jeg styrter og jeg redder, jeg møder nye mennesker og udvikler nære venskaber.

Der drypper sveddråber fra min cykelkasket, jeg kører gennem nedfaldne augustæbler i september og frydes over duften, når saften sætter sig i mine dæk og slæbes med til næste sving, jeg er belgier og jeg er italiener, jeg er Schotte, van Steenbergen og De Vlaeminck, jeg er Binda, Bartali og Moser, og jeg er bare mig selv.

Det føles alt sammen skønt, og jeg har lovet mig selv at rulle med. I dag vil jeg bare gerne cykle og skrive – og det gør jeg så.

Min intention er først og fremmest at skrive journalistik og historier, som jeg brænder for. Jeg respekterer, hylder og efterlever så godt jeg formår den cykelkultur, som legenderne har skabt og videreført op gennem historien. Det er den kultur og de historier, der til stadighed inspirerer mig til at cykle og skrive om det.

Jeg skriver oftest indenfor de journalistiske genrer som reportage, portræt og interview. Men jeg bevæger mig også gerne over i den mere personlige fortællende journalistik og det essayistiske.

Jeg er ikke sponseret af nogen som helst. Men hvis det sker en dag, vil det fremgå tydeligt her på siden og eventuelt i de journalistiske produkter.

Følg os på Instagram

 • Fuck Ibiza Vacation on Rm at the Watten Sea Bike
 • A gravel ride Coke and a hotdog on the beach
 • A gravel ride for fish I left my house and
 • A fantastic 83 k gravel ride with my Wingman gravel
 • Maglia Nera castellicycling cyclingphotos cycling
 • The cycling history matters! kwaremont wilierramato lovemywilier cyclingphotos cycling deronde
 • A country with roadside flowers should recieve UNrefugees from countries
 • A ride is often just a ride But on my
 • Looking forward to 2020 parisroubaixchallenge cycling cyclingphotos cobblestone
 • A gravel ride with towel and swimming trunks ortlieb gravel
 • A gravel ride to Gedser the deep south of
 • We must never forget the legends and their unbelivible efforts

Seneste indlæg

Kategorier